Gazdaság

Lázár felügyeli az uniós pénzeket

lázár (lázár, )
lázár (lázár, )

November elsejétől a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János látja el a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. szakmai felügyeletét - derült ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

Jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára felel a Széchenyi programiroda nonprofit kft. működésének szakmai felügyeletéért, de ez a feladat november elsejétől Lázár Jánoshoz kerül.

A Széchenyi Programiroda a kormány fejlesztési programjának végrehajtását ellenőrzi. Lázár feladata valószínűleg az uniós pénzek elköltésének felgyorsítása lesz.

A Széchenyi programirodákat az Új Széchenyi Terv megvalósításának elősegítésére hozta létre a kormány. Az irodák ellátják a pályázók és kedvezményezettek helyi támogatását a fejlesztési források felhasználásának elősegítése érdekében. Az irodák működtetésére a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t jelölték ki.

A Széchenyi Terv a kormány fejlesztési programja, amely a többi között az Európai Uniótól kapott támogatások elköltését szabályozza. Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypártok ülésszakindító szeptemberi frakcióülésén a fideszes polgármesterek szemére vetette, hogy túl lassan használják fel a fejlesztési pénzeket, amelyek így elveszhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik