Gazdaság

Elbocsátások a Világgazdaságnál

Legkevesebb hat embernek, a szerkesztőség mintegy harmadának mondott fel információink szerint a Világgazdaság szerkesztősége.

Úgy tudjuk, a döntést költségcsökkentési kényszer indokolta, a jövő évi üzleti terv összeállításakor ugyanis drámaian zuhanó hirdetési és terjesztési bevétellel – azaz példányszámmal – volt kénytelen számolni a cég, így több tízmillió forintot kell megspórolnia jövőre.

Az elbocsátások miatt átszervezésre is kényszerül a lap, megszűnik például a képszerkesztői és a rovatszerkesztői poszt, ezt a munkát ezentúl – úgy tudjuk – az újságíróknak illetve a rovatvezetőknek kell végezniük. Információink szerint felmerült, hogy az újság az év reklámpiaci szempontból pangó időszakaiban 16 helyett 12 oldalon jelenik meg jövőre, illetve, hogy több munkafolyamatot vidékre költöztet a szerkesztőség, elismerten azért, mert ott a fővárosinál alacsonyabb bérekkel tudnak alkalmazni dolgozókat.

A vezetőség eddig is folyamatosan bocsátott el embereket, illetve a megüresedő állásokra az utóbbi időben nem vettek fel új munkavállalókat – az utóbbi egy évben ez mintegy féltucat álláshelyet érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik