Gazdaság

Legyűri a Coop a CBA-t?

cba (cba)
cba (cba)

A CBA 12 regionális cége közül 3 átigazol a hazai konkurenshez. A vándorlásnak a Coop lehet a nyertese – írja a Népszabadság.

Jelentős erőeltolódást eredményezhet a kiskereskedelmi piacon, hogy a CBA 12 regionális cége közül 3, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból és átigazolnak a Coop-hoz. A Coop egyelőre nem kommentálta, és a kiválni szándékozó regionális cégek sem nyilatkoztak.

Mint Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, a három regionális cég azért távozott a CBA kötelékéből, mivel a CBA vezetősége nemrégiben anyagi biztosítékrendszert, azaz pénzügyi letétet vezetett be a szállítói érdekében, ám a három vállalkozás ezt nem támogatta.

A mostani cégmozgás nyomán a Coop a hazai piacon 705 milliárd forintot forgalmazó Tesco mögé érkezhet meg a magyar kiskereskedelmi rangsorban.

Ez a fordulat is arra utal, hogy gyengülőben a CBA és a Coop közötti a korábban a sajtóban is beharangozott együttműködés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik