Gazdaság

Rendkívüli vagyonfelügyelő a Gyulai Húskombinátnál

gyulai kolbász (gyulai kolbász, )
gyulai kolbász (gyulai kolbász, )

Egy budapesti cég nyújtott be felszámolási kérelmet az üzem ellen. Szerdán rendkívüli közgyűlés lesz.

A társaság vezérigazgatója a Cégközlönyből értesült arról, hogy a Gyulai Törvényszék döntése értelmében szerdától rendkívüli vagyonfelügyelet mellett működnek tovább. Ruck János megjegyezte: szerdán rendkívüli közgyűlést tartanak, ennek témája a húsüzem pénzügyi problémáinak kezelése.

A húskombinát ellen egy budapesti cég nyújtott be felszámolási kérelmet. A részleget, mint stratégiai vállalatot rendkívüli moratórium illeti meg. Ez nem jelenti azt, hogy a felszámolás azonnal elkezdődik, a bíróság az eljárás jelenlegi szakaszában azt vizsgálja, hogy az adós valóban fizetésképtelen-e, ahogy azt a hitelező budapesti cég állítja.

A Gyulai Húskombinátot augusztus végén nyilvánította stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté a kormány. A dél-alföldi társaság Magyarország egyik legrégebbi alapítású és legjelentősebb húsipari vállalata. 420-an dolgoznak az üzemben, így az a térség egyik legjelentősebb foglalkoztatója.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átminősítés bejelentésekor hangsúlyozta: a kabinet minden szükséges lépést megtesz a hazai húsipar, és ezen belül a Gyulai Húskombinát megsegítése érdekében. Az elsődleges cél ugyanis a munkahelyek megőrzése és a foglalkoztatás fenntartása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik