Gazdaság

Jön a segélyplafon?

üres pénztárca (üres pénztárca, )
üres pénztárca (üres pénztárca, )

A kormány felső határt vezethet be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatásoknál – értesült a Magyar Nemzet.

A szociális támogatások célzottabbá tétele kapcsán a kabinet álláspontja az, hogy először szeretne áttekintést kapni a területről, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, egy „gombnyomásra” látja azt, hogy az érintettek milyen támogatást kapnak az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektől – mondta hétfőn a kormányszóvivő.

Giró-Szász András ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy a gyermekeknek, családoknak járó támogatások nem csökkenthetők. A Magyar Nemzet kormányzati forrásból megtudta, hogy ezzel kapcsolatban felvetődött egy olyan javaslat, amely szerint meghatározott összegben maximálnák az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatásokat.

„Valóban volt erről szó azon a múlt heti kormányülésen, ahol az IMF-nek írt válaszlevélről tájékoztatták a kabinet tagjait” – mondta a lap munkatársának az ülés egyik résztvevője. Azt ugyanakkor egyik forrás sem tudta megmondani, hogy ez a javaslat konkrétan szerepel-e a magyar kormány üzenetében.

Azon kívül, hogy átláthatóvá tennék a szociális támogatások rendszerét, a kabinet azt is vizsgálja, milyen vállalásokat tudna ezzel kapcsolatban elfogadni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalásokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik