Gazdaság

Elhúzódik a kényszerpihenő a kapuvári húsgyárban

Jóllehet a kormány is kiemelten figyeli az eseményeket, egyelőre nem tudni, mi lesz a 400 munkahellyel és a beszállítókkal.

A tulajdonos múlt heti ígérete ellenére nem indult újra a kapuvári húsgyárban a vágás – közölte hétfőn az MTI érdeklődésére az üzem szakszervezeti vezetője. Pászli Tibor hozzátette: az utóbbi napok minimális működése volt a hétfő reggeli órákban is, és már a felvásárlók pénteki visszajelzéseiből látható volt, hogy kevéssé valószínű az üzem felpörgése.

A Kisalföld című megyei napilap a múlt szerdán írt arról, hogy többhetes termeléscsökkenés után szinte teljesen leállt a részleg, a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését pedig – amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak – a múlt hét elejéről szeptember 27-ére halasztották. A hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról.

Szerdán a Kormányszóvivői Iroda bejelentette, hogy a kormány kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a kapuvári húskombinátban érintett két céget, a Kapuvári Hús Zrt.-t és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t. A lépést az indokolta, hogy a korábbi felelőtlen garanciavállalások miatt súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a húskombináttal kapcsolatban.

Pénteken 400-500 ember demonstrált az üzem előtt, a munkahelyek megvédését követelték a megmozduláson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik