Gazdaság

Újraindul a kapuvári húsgyár

Újraindul a termelés a kapuvári húsgyárban –- írja pénteki számában a szerdán még „csak szinte teljes leállásról” beszámoló Kisalföld a tulajdonosra hivatkozva.

„Hétfőn újraindul a vágás és a feldolgozás az üzemben, valamint ki lehet jelenteni, a cég nagy kereskedelmi partnerei nem pártoltak el tőlünk” -– fogalmazott a lapnak Zsobrák Péter tulajdonos.

Konkrétumok említése nélkül úgy nyilatkozott: a cég menedzsmentjével közösen megtalálták „azt a formát, amellyel folytatódhat a munka Kapuváron”.

Mutyit gyanít a kormány

Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az M1 Az este című műsorában azt mondta, az elmúlt években súlyos pénzügyi nehézségei voltak a kapuvári cégnek, és “az adatok alapján felmerül a gyanúja a pénzügyi visszaéléseknek – alapvetően a korábbi felelőtlen garanciavállalások okán”. A helyzet tisztázására és az ott lévő mintegy 400 munkahely megőrzése érdekében döntött a kormány arról, hogy a gyulai húskombinát után a kapuvári húskombinát mögött álló mindkét céget kiemelt vállalattá nyilvánítja – mondta a kormányszóvivő.

A döntéssel a cél, hogy az állam nélkül senki ne tudjon nyerészkedni a megszorult helyzetben lévő cégeken, ne történjen vagyonkimentés, és ezáltal ne kerüljenek veszélybe munkahelyek – fogalmazott Giró-Szász András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik