Gazdaság

Megúszta a dinnyeügyet a szaktárca

dinnye (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Gerry Gray, Tesco vezérigazgató)
dinnye (ingyenes, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Gerry Gray, Tesco vezérigazgató)

A Penny ellen sem indít eljárást a versenyhivatal. Hat diszkontáruház, szuper- és hipermarket, valamint a szakmai terméktanács azonban nem nyugodhat meg.

A Gazdasági Versenyhivatal Antitröszt Irodája nem indít versenyfelügyeleti eljárást a dinnyetermesztés és -kereskedelem ügyében a Penny Market Kft.-vel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal szemben. Az MTI birtokába jutott végzés szerint a szaktárca szerint azért nem, mert a törvény ezt nem teszi lehetővé, a Penny pedig azért nem, mert a névtelen bejelentő nem említett olyan bizonyítékot, amely alapján a társaság elmarasztalható lenne.

Az összeállítás ugyanakkor megerősíti: megindult a versenyfelügyeleti eljárás az ALDI, az Auchan, a CBA, a Lidl, a Spar, a Tesco, a Magyar Dinnyeszövetség és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ellen.

Az érintettek nyáron megállapodtak a hazai görögdinnye eladási áráról, továbbá arról, hogy importgyümölcsöt nem, vagy csak drágábban kínálnak a vevőknek, és ezzel a gyanú szerint korlátozták a piaci versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik