Gazdaság

Ománban keres olajat a Mol

teve (teve)
teve (teve)

Kutatási és termelésmegosztási szerződést írt alá a Mol az ománi kormánnyal. A társaság a sivatagi blokkot kutatási tenderen nyerte el.

A 4900 négyzetkilométer területű 66. blokk Omán nyugati részén, a szaúd-arábiai határ mentén helyezkedik el. Jó infrastruktúrával rendelkezik, közel az olajátadó és exportlétesítményekhez. A közelben két korábbi felfedezés, illetve egy termelő olajmező is található, és ezek a mezők szénhidrogénrendszer és szerkezettípust illetően a 66. blokkban talált szerkezetek analógiájának tekinthetők – közölték a Molnál.

A kutatási periódus 6 év, amely egy négyéves és egy kétéves fázisból áll. Az első fázis tervezett munkaprogramja geológiai-geofizikai munkákat, szeizmikus méréseket és két kutatófúrás mélyítését tartalmazza.

Az Oman Oil Company a Mol fontos stratégiai partnere. Emellett a magyar olajcég 2006 óta végez kutatási tevékenységet Ománban, a 43b blokkban, és hamarosan megkezdi az első kutatófúrás mélyítését. A társaság célja kiterjedt kutatás-termelési portfolió felépítése a Mol növekedési stratégiájának megfelelően, amelyhez folyamatosan keresik a befektetési lehetőségeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik