Gazdaság

Gyors előbírálat a beruházási hitelekhez az OTP Banknál

Az OTP Bank 100 milliárd forintos beruházási hitelpályázatot hirdetett vállalati ügyfelei számára. „A kétfordulós – előminősítéshez kötött – elektronikusan benyújtható pályázati eljárásban a beruházni kívánó vállalati ügyfelek a benyújtástól számított 30 munkanapon belül értesítést kapnak arról, hogy a bank támogatja-e az üzleti elgondolásaikat” – mondta el Aladics Sándor, az OTP Bank igazgatója.

Kedvező döntés esetén a bank munkatársai konzultatív együttműködés keretében segítik a végleges beruházási projekt finanszírozási konstrukciójának kidolgozását. A hitelprogram két minősítési lépcsője arra is módot ad, hogy a vállalkozások már az előminősítést követően, a beruházás tervezési szakaszában információt kapjanak arról, hogy terveiket tudják-e hitelből finanszírozni. Az előminősítési eljárás során nincs ágazati megkötés, a bank elsődleges szempontja, hogy a vállalat sikeresen megvalósítható üzleti elgondolással rendelkezzen. „A program hajtóerejét a közös vállalati és banki érdekek és célok jelentik, a jó üzleti elgondolások, amelyek a vállalatok fejlődését szolgálják” – fejtette ki Aladics Sándor.

Az OTP Európa Beruházási Hitelprogram keretében egy vállalkozás 50 millió forinttól akár 4 milliárd forintig is pályázhat beruházási hitelre. A projektnek legfeljebb a 60%-át lehet hitelből finanszírozni, a minimális sajáterő pedig a projektköltségnek legalább a 20%-a kell, hogy legyen. A hitelprogram keretében bármilyen beruházási projekttel lehet pályázni, de elsődleges beruházási cél a gép-, berendezés-, technológiavásárlás, valamit felújítás és korszerűsítés. A hitelprogramban kiemelt hangsúlyt kap az európai uniós pályázati forrásokból tervezett beruházások megvalósításának finanszírozása.

A hitelpályázat újdonsága, hogy már megkezdett beruházással is lehet pályázni. A hitelprogram keretében elérhető 100 milliárd forintos, hosszú lejáratú forrás módot ad arra, hogy a vállalkozások mintegy 170-200 milliárd forintos beruházással növelni tudják versenyképességüket és profitabilitásukat.

A vállalatok pályázatukat elektronikus úton, az otpeuropa@otpbank.hu e-mail címen nyújthatják be. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlapot a program honlapjáról (www.otpbank.hu/europa) lehet letölteni. A gyorsabb és egyszerűbb kapcsolatfelvételt szolgálja az is, hogy a pályázati adatlaphoz kötelezően benyújtandó melléklet nincs, azonban a pályázó a rendelkezésére álló, a pályázathoz kapcsolódó dokumentumokat (szándéknyilatkozatok, megvalósíthatósági tanulmány stb.) már az első lépcsőben csatolhatja. Az OTP Bank e programmal hajtóerő kíván lenni, hogy a közös siker kritériuma, a vállalatok növekedésének és versenyképességének erősödése megvalósulhasson.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik