Gazdaság

Budai Gyula átadott egy baromfivágópontot

Budai-Gyula(5)(960x640).jpg (Budai Gyula)
Budai-Gyula(5)(960x640).jpg (Budai Gyula)

Az államtitkár szerint a tanyafejlesztési támogatások rendszere a kormány egyik legsikeresebb programja.

A Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára – egykori elszámoltatási biztos – szombaton Fülöpházán járt, ahol egy baromfivágópontot, egy tésztaüzemet és egy önkormányzati boltot adott át.

Budai Gyula emlékeztetett arra, hogy 2011-ben az Orbán-kormány tisztán nemzeti forrásból egymilliárd forintot biztosított a tanyákon élő több mint 300 ezer ember életkörülményeinek javítására.

Az államtitkár elmondta: a nemzeti tanyafejlesztési program pályázataihoz 2012-ben 1,5 milliárd, 2013-ban pedig 2 milliárd forintot biztosít a kormány, tisztán nemzeti forrásból.

A tanyán élő emberek életkörülményeinek javítása mellett a program kiemelt célja a helyi termékek piacra jutásának támogatása, amelynek során a termelőktől a legrövidebb úton jut el az élelmiszer és a helyi termék a vásárlókhoz – fogalmazott Budai Gyula.

A vágópont 250 baromfit tud feldolgozni óránként, a tésztaüzemben 4 tonna tésztát lehet készíteni naponta, többek között a környező települések tojástermelőitől vásárolt tojásból. Amit kilóban mérnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik