Gazdaság

Újra durva benzináremelés jöhet

benzin (benzin, tankolás, üzemanyag, )
benzin (benzin, tankolás, üzemanyag, )

Újabb üzemanyagár-emelést valószínűsít a Portfolio.hu, illetve a GKI Energiakutató.

A héten emelkedett a nyersolaj ára, a forint árfolyama gyengült a dollárhoz képest. Részben az olajár és a forint-dollár árfolyam befolyásolja jövő héten a magyarországi benzinárakat.

Pénteken az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 106,83 dolláron zárt, míg egy héttel korábban ez az összeg 102,40 dollár volt. Péntek késő este a dollár árfolyama 235,08 forinton állt, szemben az egy héttel korábbi 234,91 forinttal.

A GKI Energiakutató előrejelzése szerint a piaci folyamatok 5-7 forintos benzin és 4-6 forintos gázolaj áremelést indokolnak, de a portfolio.hu szerint azt sem lehet kizárni, hogy újabb literenkénti 7-8 forintos áremelés jön.

Szerdán a Mol 6 forinttal emelte a benzin és 8-cal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin most átlagosan 419, a dízel 424 forintba kerül. Az autósok akár 20-30 forintos különbségeket is tapasztalhatnak a kutaknál.

A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik