Gazdaság

Telefonfeltöltés SZÉP kártyáról?

SZEP-kartya(960x640).jpg (SZÉP kártya)
SZEP-kartya(960x640).jpg (SZÉP kártya)

Ha online szeretnénk feltölteni a telefonunkat, akkor az OTP direkt a kártyatípusoknál felkínálja a SZÉP kártyát is. Pedig a telefondíj se nem szállás, se nem vendéglátás, se nem rekreáció.

Kártyás telefonra az interneten keresztül töltöttünk fel pénzt. A feltöltés közben a T-mobile oldaláról az OTP direkt oldalára kerültünk, ahol legnagyobb meglepetésünkre a választható kártyatípusok között megjelent a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) is. Pedig a telefondíj nem tartozik azok közé a szolgáltatások közé (szállás, vendéglátás, rekreáció), amelyeket a pihenőkártyával lehetne fizetni.

Mivel pihenőkártyánk nincs, nem tudtuk kipróbálni, valóban rendezhetnénk-e vele az összeget, de rákérdeztünk az OTP Pénztárszolgáltatónál, hogy is van ez.

Azt válaszolták, hogy az általunk használt OTP Online banki oldal egy általános online fizetési felület. Azért szerepel rajta többek között a SZÉP kártya, vagy a Cafeteria kártya, mert bizonyos szolgáltatások kifizetésére ezeket használni lehet a jogszabály szerint. De a kártyákkal az online banki felületen is csak a jogszabály által lehetővé tett szolgáltatásokat lehet kifizetni (például a SZÉP kártyát szálláshelyi számla kifizetésére). Az e körön kívül eső szolgáltatásokra ezeket a kártyákat az online banki felületen sem lehet használni – szögezték le.

Vagyis, ha megpróbáltuk volna a pihenőkártyával fizetni a telefondíjat, akkor azt a rendszer nem engedélyezte volna.

Az oldalon egyébként jelenleg nincs fent olyan információ, amely útmutatást adna róla, mit lehet, és mit nem lehet pihenőkártyával fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik