Gazdaság

Pert nyert a PSZÁF az ING nyugdíjpénztár ellen

pszáf (pszáf)
pszáf (pszáf)

A Fővárosi Ítélőtábla döntése jogerős, több milliárd forint jár vissza a pénztár volt és jelenlegi tagjainak.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2010 második felében vizsgálta meg több nyugdíjpénztár befektetési, vagyonkezelési tevékenységét. Ennek során megállapította: a vagyonkezelői szolgáltatásokért fizetett díjakkal kapcsolatban négy nyugdíjpénztár és vagyonkezelőik többször megsértették a jogszabályokat.

A másik három pénztár – az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár és az OTP Magánnyugdíjpénztár – visszafizette tagjainak a korábban elvont összegeket, míg az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár közigazgatási perben támadta meg a végzést. Ebben a perben hirdetett jogerős ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla július 4-én –  olvasható a PSZÁF közleményében.

A nyugdíjpénztár közölte: néhány hónapon belül kifizethetik a különbözetet, a részletekről egyeztetést kezdeményeznek a pénzügyi felügyelettel.

Akik most is pénztártagok, azoknak az egyéni számláját gyarapítja majd az összeg. Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépett tagok esetében a kifizetés egy része a közös állami kasszába kerül, másik részét pedig pótlólagos reálhozamként fizetik majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik