Gazdaság

Mehetnek a pénzükért a soltvadkertesek

soltvadkerti takszöv (ingyenes, takarékszövetkezet, )
soltvadkerti takszöv (ingyenes, takarékszövetkezet, )

Megkezdi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet több mint 15 ezer betétesének járó kártalanítás kifizetését.

A 15 332 betétesének 33,2 milliárd forint kártalanítást fizet az OBA. A betétesek 90 százaléka magánszemély, a takarékszövetkezetben tartott betétek átlagos nagysága meghaladta az országos átlagot: 2,4 millió forint. A kártalanítás hét ország állampolgárait érinti.

A százezer forintig terjedő kártalanításokat szerdától kézbesíti a Magyar Posta. Az egymillió forintig terjedő összegek felvételi lehetőségéről postai értesítőt kapnak a betétesek.

Az 1 és 5 millió forint kártalanítási összeg között egy OBA Betétbiztosítási Kártya használatához szükséges titkos PIN kódot, a pénteki naptól magát a kártyát, valamint a pénzügyi kifizetési elszámolást kapják. A kártyával az OTP Bank pénzkiadó ATM automatáiból, az OTP Bank fiókjaiban, illetve a Postán tudnak pénzt felvenni.

Aki 5 millió forintot meghaladó összegű kártalanításban részesül, azok csütörtöktől juthatnak hozzá a kártalanításukhoz az OTP Bank fiókjaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik