Gazdaság

Ezek a legkeresettebb szakmák idehaza

audi-gyár (audi-gyár, győr, )
audi-gyár (audi-gyár, győr, )

Mérnökökre, informatikai szakemberekre, könyvelőre vágytak leginkább a cégek az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi ágazatban is.

A munkaerőpiac vezető álláskereső portálja, a Profession.hu saját adatbázisában végzett felmérést arról, hogyan alakult a hiányszakmák kereslete és kínálata az elmúlt időszakban. Ennek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy 2013 első felében is a mérnöki, informatikai pénzügyi és értékesítési területeken mutatkozik a legnagyobb szakemberhiány – mondta a Profession.hu kereskedelmi vezetője.

Zsédely Krisztián hozzátette: az év elején még az informatikai-fejlesztői pozíciók vezették a listát, februárban és márciusban az ügyfélszolgálati, később a különböző mérnöki állások vették át az első pozíciót. Folyamatos volt a hiány jól képzett könyvelőkből is, az elmúlt fél évben szinte állandóan dobogós helyen szerepeltek.

A legtöbb mérnökre egyértelműen a gyártóiparban, termelésben lenne szükség. A mérnöki hiányszakmák toplistáját a minőségbiztosító mérnök vezeti, utánuk a tesztmérnök, a folyamatmérnök, majd a villamosmérnök következik.

Az informatikában a programozók és a szoftverfejlesztők a legkeresettebbek, de IT-támogatói és Java fejlesztői pozíciókba is egyre több jelentkezőt várnak. A pénzügyi szektorban könyvelőkből van a legnagyobb hiány, utánuk az alacsonyabb képzettségű pénzügyi munkatársakat, a tapasztalt kontrollereket és elemzőket keresik leginkább a cégek.

„A fent említett szakmákban dolgozóknak ez az időszak kifejezetten jó lehetőség arra, hogy új, akár a jelenleginél is izgalmasabb szakmai kihívás után nézzenek, kifejezetten jó kondíciókkal” – tette hozzá Zsédely Krisztián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik