Gazdaság

Döntöttek a Rác fürdő sorsáról

Egyezség született a Rác fürdőről, amelynek ügyét sürgősséggel tárgyalta szerdán a Fővárosi Közgyűlés, így megnyílhat az út a fürdő és szálloda megnyitásához - írta a Népszabadság.

A lap pénteki számában azt írta, hogy a megállapodás szerint a Rác Befektető és Szolgáltató Kft. 65, a 100 százalékban a főváros tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. 35 százalékos tulajdoni hányadot kap a Rác Nosztalgia Kft.-ben, amelyet a befektető és a főváros alapított korábban a beruházásra, és amely ellen több hitelező is felszámolási eljárást kezdeményezett. A kft. ezután ingatlan- és vízhasználati díjat fizet évente előre, és őt terhelik a felújítási és karbantartási költségek is.

A Magyar Fejlesztési Bank, amely 7 milliárd forintos hitelt nyújtott a 8 milliárd forintos beruházáshoz, hitelének fedezetéül jelzáloggal terheli az ingatlant.

Az új épületegyüttes alapkövét 2005-ben tették le. A fürdőt 67 szobás szállodai szárnnyal bővítették. A megnyitó eredetileg 2010 májusában lett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik