Gazdaság

Drágább lesz eljutni az Adriára

15 százalékkal kell többet fizetnünk az autópálya-használatért Horvátországban. Az elektronikus útdíjleolvasóval azonban megússzuk az áremelést.

A horvát HRT rádió csütörtöki beszámolója szerint például a Zágráb-Fiume (Rijeka) közötti szakasz személyautóknak az eddigi 60 kunáról 69 kunára (körülbelül 2700 forintra) emelkedik. A horvát főváros és Split között 157 helyett 181 kuna (körülbelül 7000 forint) lesz a tarifa.

Ugyanakkor azok, akiknek elektronikus útdíjleolvasójuk (ENC) van, azok a régi díjat fizetik. Ezeket a kártyákat bármelyik horvátországi benzinkúton meg lehet venni.

Sztrádán Berlinből Varsóba

Egy nappal a labdarúgó-Európa-bajnokság startja előtt adták át a lengyel fővárosba vezető A2-es autópálya utolsó szakaszát, így már közvetlen gyorsforgalmi kapcsolat van a német főváros és Varsó között.

Az A2-es autópálya a nemzetközi E30-as út része, amely az írországi Corkból az oroszországi Omszkba vezet. Lengyelország területét egy csaknem 660 kilométeres szakasz szeli át. Ennek most csupán a német-lengyel határtól a fővárosig tartó darabja létezik.

A Varsó és a lengyel-fehérorosz határ közötti sztráda a tervek szerint 2020-ig készül el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik