Gazdaság

Tengerpartra menekítik megtakarításaikat a magyarok

A horvát tengerpart apartmanjai iránt már évek óta nagy az érdeklődés, de a befektetési céllal érkező vásárlók mellett megjelentek a gyermekes családok is, akik elsősorban saját használatra vásárolnak – írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

Amíg a magasabb jövedelmű vásárlók elsősorban abban bíznak, hogy Horvátország uniós csatlakozásának közeledtével az ország üdülőkörzeteiben vásárolt ingatlanjaik értéke növekedni fog, addig a gyermekes családok a kisebb megtakarításaikat fektetik be Adria-parti ingatlanba. Az így vásárolt apartmant saját használat mellett ki is tudják adni, ami nem rossz bevételi forrás: főszezonban a bérleti díjak napi 70-120 euró között mozognak, szezonon kívül pedig átlagosan 40-50 euró körüliek.

Most különösen jó befektetési lehetőségeket kínálnak Spanyolország apartmanjai is. Az egyik legfelkapottabb üdülőkörzetben, a Costa del Solon lévő Marbellán az árak 30-35 százalékkal csökkentek, de a tengerparttól távolodva akár fele annyiért ingatlanhoz juthatunk a 3-4 évvel ezelőtti árakhoz képest.

A Napi Gazdaságnak nyilatkozó Falussy Gábor, a Bonavida Hungária magyar irodájának vezetője elárulta: a válság okozta jelentős spanyol árrést elsősorban a nyugat-európai befektetők igyekeznek kihasználni, de akadnak magyar vásárlók is, akik a bizonytalan hazai helyzet miatt fektetnek be külföldi ingatlanba, nem titkoltan „pénzmentő” céllal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik