Gazdaság

Vizsgálat Simicska cégénél

Az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) vizsgálódott a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-nél – értesült a hvg.hu.

Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) munkatársai múlt héten a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában – értesült a hvg.hu.

A lap kérdésére a cégnél ezt nem cáfolták, de nem kívántak nyilatkozni. Azt nem lehet tudni, hogy az OLAF foglalt-e le iratokat.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a cég árbevétele emelkedett az utóbbi években: míg 2009-ben 43, 2010-ben 48 milliárdot értek el. A kormányváltás óta különösen jól megy a Közgépnek. A Magyar Narancs kiszámolta, hogy a választások óta több mint 200 milliárd forintnyi megbízást nyert el a cég.

A Demokratikus Koalíció a múlt hónapban fordult az Európai Unióhoz, vizsgálatot kérve a Közgép Zrt. több százmilliárd forint értékű állami megbízásai miatt.

Simicska Lajosról a napokban derült ki, hogy tovább építi cégbirodalmát: egyik új vállalkozása kecsketenyésztésbe fog Veszprém megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik