Gazdaság

Csányi Sándor szegényebb lett

Tavaly óta 20 milliárd forinttal apadt az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának vagyona, ám a maga 135 milliárd forintjával így is ő a leggazdagabb magyar - közölte saját kiadványa alapján a Napi Gazdaság csütörtökön.

A 100 leggazdagabb magyar 2012 címet viselő összeállításból kitűnik, hogy lecsúszott a második, de még a harmadik helyről is Demján Sándor, aki egy év alatt 35 milliárd forinttal lett szegényebb. Ha abszolút számokban nem is, arányaiban mindenképpen a Vegyépszer-tulajdonos Nagy Elek a legnagyobb vesztes, aki tavaly 29,6 milliárddal szerepelt a listán, az idén viszont “csak” 16 milliárddal. Nagy vagyona egyébként a rangsor 2002-es megjelenése óta most a legkisebb, egyéni csúcsa 51 milliárd forint volt 2008-ban.

A 2012. évi lista második helyén Várszegi Gábor (Fotex) áll 125 milliárdos, a harmadik helyen a vegyiparban érdekelt Bige László 110 milliárd forintos vagyonnal.

Mindenesetre – válság ide vagy oda – a száz leggazdagabb magyar összvagyona 108 milliárd forinttal 2224 milliárdra gyarapodott egy év alatt.

A kiadvány szerkesztői felhívják a figyelmet arra, hogy a lista összeállítása során csak az átlátható vagyonokat tudják értékelni. Így számos olyan ember hiányzik a felsorolásból, akinek tényleges helyzete alapján itt lenne a helye, azonban érdekeltségeik nem átláthatóak, vagyonuk a használt módszerekkel nem feltérképezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik