Gazdaság

Jöhet a diákhitelkártya

A bank részben az oktatás finanszírozása terén bekövetkezett változásokra reagál.

A Citibank tárgyal egy új, diákoknak kínált hitelkártya értékesítéséről – tudta meg az azenpenzem.hu. A pénzintézet részben az oktatás finanszírozásában bekövetkezett változásokra reagál azzal, hogy visszatér a diákhitelkártya ötletéhez.

A portál emlékeztet rá, hogy a Citibank öt éve büszkén tudatta, hogy bevezette a főiskolai és egyetemi hallgatók igényeihez igazított szolgáltatásokkal bővített Diákhitelkártyát, ám a kísérlet dugába dőlt. A kártya kelendő volt, de a fizetések körül sorozatosak voltak a gondok, mert a bank az igényléshez nem kért szülői hozzájárulást, a tanulók viszont saját jövedelem híján önerőből nem tudtak fizetni.

Az új diákhitelkártya igénylési feltételeiről még nincsenek információk, de az enpenzem.hu úgy tudja, a plasztik kifejezetten a Diákhitel II. konstrukció kiegészítését célozza majd (az annak keretében szerzett összegek lennének „átütemezhetők”).

Mint korábban megírtuk, szeptembertől a kétszázalékos fix kamatozású diákhitelt az önköltséges és a részösztöndíjas hallgatók veheti igénybe. A Diákhitel Központ cáfolta azt a lapunk birtokába jutott háttérszámítást, amely szerint a Diákhitel II. lenullázza a Széll Kálmán Terv megszorításait, de az új hitelrendszer még téma lehet az IMF-tárgyalásokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik