Gazdaság

Csak időlegesen zár be Ferihegy 1

Átköltöznek a fapadosok a kettes terminálra, leáll a tervezett cargo bázis építése is, de ígérik csak ideiglenesen.

Ideiglenesen zárja be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes terminálját az üzemeltető Budapest Airport, és elhalasztja a Cargo City elnevezésű légiáru-kicserélő központ megépítését is – jelentette be a Budapest Airport szerdán. A döntést azt követően hozta meg a Budapest Airport, hogy a Malév leállása miatt felülvizsgálták és módosították a 2012. évi üzleti tervet. A cargo-beruházás várhatóan két év múlva indulhat meg.


Fotó: Neményi Márton

A közlemény szerint az egyes terminál kiürítési tervét és annak ütemezését a Budapest Airport a partnerek bevonásával a következő hetekben alakítja ki.

A repülőtéren üzletet bérlő vállalkozóknak tartott tájékoztatón kedden a döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi forgalomhoz elegendő egy terminál is. A Hír24-nek szerdán a reptér dolgozói elmondták, ők úgy számolnak szeptemberig nem lesz komolyabb változás. Papírt még senki nem kapott, a Budapest Airport illetékesei csak szóban közölték a tényeket. Ott jártunkkor az 1-es terminálon kifejezetten sokan voltak, pedig az igazi “nagy üzem”, a nyári menetrend még csak 2-3 hét múlva indul be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik