Gazdaság

75 ezren üdülnek grátisz Erzsébettel

Kétmilliárd forintot szán a kormány a rászorulók nyaralására. Hamarosan indul az új program, ezekre iskolák jelentkezhetnek.

75 ezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékos, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően – jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat nyertesei jórészt magyarországi állami üdülőkben, szállodákban pihenhetnek majd. Soltész Miklós elmondta azt is, hogy áprilisban új pályázatot írnak ki, egymilliárd forintos kerettel.

Az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák jelentkezhetnek, és várhatóan hatnapos, a Velencei-tó vagy a Balaton melletti üdüléseket nyerhetnek. A sok tízezer hazai diák mellett ezer, határon túli tanulót is vendégül látnak.

Horváth Endre közölte, hogy eddig több mint másfél millió munkavállaló választotta az Erzsébet-utalványt a cafeteria rendszer részeként, és mint mondta, ebben még nincs benne a közszféra. Ennek azért van jelentősége, mert az utalvány forgalmazásából várható eredményt fordítják szociális üdültetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik