Gazdaság

Elbűvölő külső, hosszan tartó nyugalommal [x]

1922-ben Swallow Sidecar Company néven, 500 fontos szülői támogatással alapította két manchesteri fiú azt a céget, amelyből mára a világ egyik legnépszerűbb autógyára nőtte ki magát.

1922-ben Swallow Sidecar Company néven, 500 fontos szülői támogatással alapította két manchesteri fiú azt a céget, amelyből mára a világ egyik legnépszerűbb autógyára nőtte ki magát. Az eleinte oldalkocsis motorbiciklikkel foglalkozó műhely hamar felfigyelt az egyre szélesebb társadalmi rétegekben népszerű automobilra, s már 1935-ben a helyére került az elrugaszkodó nagymacskát formáló orrdísz is. 15 évvel később a Jaguar Mark VII-es modell világ a leggyorsabb szériaautója lett, s ezzel hamarosan megrendelések tömege árasztotta el az elegáns sportautóiról és luxus szedánjairól ismert céget. A XX. század végén több válságot és tulajdonosváltást is megélt márka végül 2008-ban, a legjobb ajánlatot tevő, indiai Tata Motors Ltd. kezébe került, de a gyártás a mai napig az Egyesült Királyság különböző városaiban zajlik.

Az egyik legnépszerűbb modell, a Jaguar XF, bevezetése óta száz különböző elismerést zsebelt be világszerte, és hosszú ideje a legkeresettebb import prémium autó Németországban is. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a Jaguar XF nyerte el idén a német autós szaklap, az auto motor und sport több mint százezer olvasójának szavazata alapján az „Ön Autója” címet. Az idei évre a tervezők alapvetően átdolgozták, hogy egy sor esztétikai módosítással erősítse meg pozícióját, mint kategóriája legstílusosabb képviselője.

Modellválasztékában számos izgalmas erőforrást találunk, a 2,2 literes dízelmotortól (amely intelligens start-stop rendszerével akár 5,4 l/100km átlagfogyasztásra képes) a kompresszoros, 510 lóerős V8 benzinmotorig, amely mindössze 4,7 másodperc alatt röpíti 100 km/óra sebességre a csúcsmodell XFR-t.
A Jaguar hazai képviseletének joga 2011-ben, a Land Rover és Range Rover importőri tevékenységével együtt, a British Automotive Hungary Kft. kezébe került. A márkák méltó kiskereskedelmi értékesítésére az AutoPalace M5 bemutatóteremben exkluzív környezetet alakítottak ki a modellek bemutatására, és egy világszínvonalú, nyolcállásos szakszervizzel kiegészülve állnak ügyfeleik rendelkezésére.

A British Automotive Hungary Kft. 2012. február elsejétől kibővített garancia és szervizcsomagot kínál minden új Jaguar gépjárművet vásárló ügyfelének. A speciálisan hazai piacra készült ajánlat 2012. február 1. és 2012. június 30. között AutoPalace M5-nél új Jaguart vásárlóknak jár ingyenesen! A 3 évre szóló gyári garancia mellé az akció keretében ajándékba adnak további 1 évet, melyet egy 4 évre szóló, ingyenes szervizcsomaggal kiegészülve kínál a hazai importőr, és az egyetlen hazai hivatalos Jaguar márkakereskedés és márkaszerviz, az AutoPalace M5.

“A Jaguar gépjárművek forgalmazásának jogát 2011. októberében kaptuk meg, és az utóbbi hónapok tapasztalata azt mutatja, hogy az érdeklődés igen nagy a Jaguar modellek iránt, és szép számmal vannak már megrendeléseink is. A flottavásárlásoknál azonban még nem mindenki mer Jaguarban gondolkodni, annak ellenére, hogy mind árfekvésben, mind szolgáltatások terén, minőségben, kínálatban tökéletes választás lehet. A kiterjesztett garancia és szervizcsomag mind a magán, mind a céges vásárlóknak számszerűsíthető, és jelentős előnyöket jelent, 4 éven át.” – kommentálta Markó Zoltán, a British Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A premium kategóriás modellek vásárlóinak a regisztrációs adó változása, valamint a cégautók adóterheinek módosításai is jelentős kedvezményeket hoztak az idei évtől. A Jaguar XF 2.2-es dízel erőforrással szerelt változata Európa nagyobb piacain egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

*Az ajánlat nem teljes körű. További részletekért keresse munkatársainkat a 06 1 882 8900 telefonszámon, vagy az info@jlr.hu e-mail címen! A fotó illusztráció. Üzemanyag-fogyasztás (változattól és forgalmi viszonyoktól függően) 6,6-18,7 l/100 km, CO2-kibocsátás (változattól és forgalmi viszonyoktól függően) 149–292 g/km.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik