Sok százmilliós mozgás Pintér Sándor bankszámláin

Közzétették azoknak a minisztereknek a vagyonnyilatkozatát, akik nem tagjai a parlamentnek. Ámuljanak.

Pintér Sándor több budapesti és vidéki ingatlan tulajdonosa, ebben nem volt változás a tavalyi beszámolójához képest. A belügyminiszternek továbbra is több lakóingatlana van a II. kerületben, egy 224 négyzetméteres siófoki házat, valamint egy 155 négyzetméteres lakást is birtokol a VII. kerületben is.

Ezeken kívül Csömörön tulajdonol egy zárt kertes ingatlant, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, de van nyaralója Szigetmonostoron is.

Pintér Sándor  (Pintér Sándor )
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A tárcavezetőnek van egy Wartburgja, még 1995-ben örökölte. A tavalyi vagyonnyilatkozathoz képest nem csekély változás, hogy feltüntet egy 91 milliós, illetve egy 94 millió forint értékű kincstárjegycsomagot, valamint egy 755 ezer dolláros és egy 717 ezer eurós devizamegtakarítást. Míg tavaly a miniszter lakossági folyószámláján lekötött betét egyenlege 278 millió forint volt, a látra szóló egyenleg pedig 38 millió forint, az idei vagyonnyilatkozata szerint lakossági folyószámlájának zárolt látra szóló egyenlege 22 millió forintra, látra szóló egyenlege pedig 2 millió forintra változott.

Nyilatkozatából az is kiderül, hogy 426 millió forint értékben nyújtott családi, baráti kölcsönt, emellett 1 milliárd forint cégei értékesítéséből származó követelése van. Ugyanakkor törlesztette a 2011-es vagyonnyilatkozatban szereplő 200 millió forintos, ingatlan vásárlására felvett pénzintézeti kölcsönét is, ebből a tartozásból a 2012-es nyilatkozat szerint 8,5 millió forint maradt.

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter felerészben tulajdonosa két II. kerületi társasházban lévő lakásnak és negyedrészben egy keszthelyi, 120 négyzetméteres lakásnak. Megtakarításai ugyanakkor csökkentek: tavalyi vagyonnyilatkozata szerint a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelése összesen 14,7 millió forint volt, ez idén 11,3 millió forintra változott. Továbbra sincs viszont köztartozása vagy kölcsöne. Az Akadémiától havi bruttó 90 ezer forint honoráriumot kap. A miniszter egy 2001-ben vásárolt Opel Astrát hajt, ha épp ahhoz támad kedve. Befektetései, értékpapírjai, nagy értékű műalkotásai nincsenek.

A Fellegi Tamást a fejlesztési miniszteri poszton váltó Németh Lászlóné tavaly decemberben tett már vagyonnyilatkozatot, így az már korábban felkerült a kormányzati portálra. Eszerint felerészben tulajdonosa egy III. kerületi, 116 nm-es lakásnak, egy VI. kerületi lakóingatlannak és egy Surány-Pócsmegyeren lévő üdülőnek, valamint 3/20-ad arányban birtokol egy VII. kerületi társasházi lakást is. A miniszternek egy Toyota Yarisa van.

Emellett egy 11 ezer eurós megtakarítással és egy 14 millió forintos önkéntes magán-nyugdíjpénztári megtakarítással rendelkezik, valamint felerészben tulajdonosa egy 3,6 milliós takarékbetétkönyvben elhelyezett megtakarításnak is, viszont van egy 39 ezer svájci frankos banki tartozása. Jelentősebb értékű vagyontárgyai között arany ékszereket és ezüsttárgyakat tüntetett fel. Gazdasági érdekeltsége nincsen.

Németh Lászlóné (Németh Lászlóné)
Fotó: Neményi Márton

Martonyi János – ahogy tavaly is – felerészben tulajdonosa egy szadai 500 nm-es családi háznak, egy XII. kerületi 150 négyzetméteres lakásnak, valamint haszonélvezeti joga van két aszófői üdülőn és egy zebegényi lakóházon. Felerészben birtokol egy Audit, emellett a nagy értékű ingóságok között szőnyegeket, bútorokat, festményeket, ezüstöt és porcelánt sorol fel. Részvényben 20 millió, befektetési jegyben 40 millió, kötvényben 65 millió forinttal rendelkezik, ebben nem volt változás, takarékbetétben elhelyezett megtakarításai ugyanakkor 5 millió forinttal 45 millióra csökkentek a tavalyi vagyonnyilatkozatához képest.

Fellegi Tamás továbbra is felerészben tulajdonosa egy szentendrei 215 négyzetméteres családi háznak és két szentendrei társasházi lakásnak is. Kocsija még mindig nincs, befektetései viszont gyarapodtak. Az egyik alapkezelőnél 42 millió forintról 45 millió forintra nőtt egy megtakarítása, míg egy másik 416 ezer euróról 418 ezer euróra hízott. Az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter emellett egy életbiztosítást és másik két nagy értékű biztosítást sorol fel, valamint azt is jelzi, hogy továbbra is felerészben tulajdonos egy betéti társaságban.

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. szeptember 22.
Résztvevő pihen a katasztrófavédelem országos lépcsőfutó bajnokságán a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsőházában 2018. szeptember 22-én. A rajthoz álló tűzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesíteni a huszonkét emeletes versenytávot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Tűzoltók: Szopat minket a kormány

Egyre kevésbé alkalmas feladatára a magyar tűzoltóság: dagad a vízfej, a kedvezményeiket veszítő vonulósok éhbérért dolgoznak, felszerelésük korszerűtlen, s még a nevüket is elvették tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.