Gazdaság

Jöhet a 06 50-es mobilszám

A Magyar Posta nyerte a frekvencia árverést ezzel biztosan lesz új szolgáltató a mobilpiacon.

A Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorciuma nyerte a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertz szélességű egybefüggő “A”-blokk árverését, s így ez a konzorcium lesz a negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon. Az új szolgáltató behívószáma 06 50 lesz mondák el a Hír24 kérdésére.

Az árverésen további blokkokat is értékesítettek, ezeket a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. nyerte. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a nyertesek összesen 43 milliárd 875 millió 590 ezer forint plusz áfa összeget ajánlottak.

Aranyosné Börcs Janka, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója elmondta, az árverés sikeres volt, hiszen egyrészt magas áron keltek el a blokkok, másrészt pedig a verseny erősödik, mivel egy új szereplő léphet a piacra.

Hozzátette, a hatóság úgy alakította ki frekvenciagazdálkodási politikáját, illetve az árverési feltételeket, hogy új piaci szereplő jelenhessen meg, s minél gyorsabban épüljön tovább a szélessávú mobilinternet-hálózat. Az árverési formát pedig részben azért választották, mert ez a legátláthatóbb a résztvevők számára, illetve , mert ez a leghatékonyabb eladási forma. Kolláth Gábor főigazgató-helyettes elmondta, az új szolgáltatónak az év végre Budapesten belvárosi területet már le kell fednie saját hálózattal, s 2014 év végéig az összes 30 ezernél nagyobb települést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik