Gazdaság

Fellegi: készek vagyunk mindenről tárgyalni

Fellegi Tamás elutazott Washingtonba, hogy meggyőzze az IMF-et: folytassák a tárgyalásokat a pénzügyi védőhálóról. A magyar kormány kész mindenről tárgyalni.


„Az ügyek nagy részéről a tárgyalóasztalnál kell majd dönteni.”
(Fotó: MTI)

A Financial Times budapesti keltezésű, „Magyarország irányt változtat, hogy megnyerje az IMF-et” cikkében kiemeli: Fellegi Tamás vasárnap elutazott Washingtonba, hogy tárgyaljon a tárgyalások megkezdéséről az IMF-fel. A brit gazdasági lapnak elutazása előtt Fellegi Tamás, a magyar delegációt vezető tárca nélküli miniszter azt mondta, a kormány világossá tette, hogy tárgyalni kell. A miniszter feladata, hogy formális megbeszéléseket kezdjen a pénzügyi védőhálóról.

„Az ügyek nagy részéről a tárgyalóasztalnál kell majd dönteni. Ezért előfeltételek nélkül készen állunk mindenről tárgyalni” – fogalmazott Fellegi Tamás a Financial Timesnak. Hozzátette: reméli, hogy a jövő heti tárgyalásai viszonylag gyors döntéshez vezetnek a folyamat gyors elindításáról. A magyar delegációa hét folyamán találkozik majd Christine Lagarde-dal, az IMF főigazgatójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik