Gazdaság

Pokoli évet vár a volt államtitkár

Bencsik János szerint a pénzügyi és gazdasági problémák csak tünetként értelmezendők.

A fideszes képviselő úgy látja a valódi okok a természeti erőforrások túlfogyasztásában érhetők tetten, ezért közösségi tulajdonba kell venni a helyi és regionális közüzemi ellátórendszereket. Az előttünk álló évtizedekben különösen nagy szerepe lesz a biztonságos energia- és vízellátásnak – írja a Magyar Hírlap a politikus közösségi oldalon jegyzett újévi köszöntője alapján.

A volt energetikai államtitkár pokoli esztendőt jósol, “melyet pusztító szenvedélyeinkkel és jéghideg közönyünkkel mi magunk – külön-külön és együttesen –, emberek idéztünk elő”. Szerinte a szeretet melegségét szinte „tökéletesen” felszámolta a pénzhatalom számító ridegsége.

„2012 a katarzis esztendeje lehet, mely akár vissza is terelhet bennünket vállalt sorsunk beteljesítésének útjára. Pokoljárásunknak sorscsapások sorozata vethet véget, mely természeti katasztrófák, sztrájkok, tömegmegmozdulások, fegyveres konfliktusok formájában fog az emberiség számára »segítséget nyújtani« az ébredéshez”.

Bencsik újévi köszöntőjében kitért arra is, hogy a jövő az olyan gazdasági társulásoké, “amelyekben a vevő, a kereskedő és a termelő közös felelősséget vállal az igények kielégítését szolgáló valamennyi folyamatért”. A fideszes politikus szerint elő kell segíteni “a mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási társulások térségi szintű létrejöttét, a magyar gazdák által előállított, minőségi szempontból ellenőrzött, egészséges táplálék piacra jutását”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik