Gazdaság

Négyszáz munkahelyet visz Pécsre a Jabil

Az ősszel csődbe ment Elcoteq dolgozóit alkalmazza az amerikai vállalat. Okostelefonokat is szervizelnek majd az üzemben.

Január végén kezdi meg működését az elektronikai termékek szervizelésével foglalkozó részleg – jelentette be Pécs fideszes polgármestere. Páva Zsolt szerint az állam bértámogatást ad majd a regisztrált munkanélküliek újbóli foglalkoztatásáért.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, azért esett választásuk a baranyai megyeszékhelyre, mert a városban megfelelő számú szakképzett és jó elektronikai szervizelési tapasztalattal rendelkező munkaerő áll rendelkezésre.

A dolgozók Európa több pontjáról érkező okostelefonok, számítástechnikai alkatrészek, tárolóeszközök, távközlési berendezések javítását végzik majd el. A floridai székhelyű Jabil Circuit Inc. 21 országban, 59 telephelyen több mint 85 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Idehaza két gyáregységgel van jelen. Több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat a tiszaújvárosi összeszerelő üzemben, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi egységben pedig további 1100 embernek ad munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik