Gazdaság

FT: amibe belép Magyarország, annak annyi

Az unió óvatosabb is lehetett volna Magyarország felvételekor, mert amihez eddig csatlakozott Magyarország, az szétesett, megszűnt - írja a Financial Times kolumnistája.

Ha kétségeid vannak, hibáztasd a magyarokat – ajánlja Gideon Rachman, a Financial Times kolumnistája blogbejegyzésében. A láthatóan inkább tréfálkozó, ironikus, mint komolyan veendő blogbejegyzés szerint az euróválság mélyülésével bűnbakokat kell keresni, s nemrégiben egy új jelölt hívta föl magára a figyelmet – Magyarország. Nem azért, mert rosszul csinálnák a dolgaikat, hanem mert szerencsétlenek a nemzetközi politikában – írja Rachman.

Bármilyen szervezethez csatlakozott ugyanis Magyarország az elmúlt 150 évben, az hamarosan összeomlott. A Habsburg család egyike volt Európa legsikeresebb dinasztáinak, de 1867-ben létrejött az Osztrák-Magyar Monarchia, 1918-ban el is tűnt. Magyarország az első és a második világháborúban is a vesztes oldalhoz csatlakozott, majd 1945 után tagja lett a Varsói Szerződésnek és a KGST-nek.

Az uniónak figyelemmel kellett volna lennie arra, milyen veszélyes helyzetbe keveredik, amikor fölvette Magyarországot a tagjai sorába – olvasható a nyilvánvalóan komolytalan szándékkal íródott, bár a történelmünk kudarcainak tényszerűségét illetően helytálló blogbejegyzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik