Gazdaság

Rakjunk rendet a névjegyek között!

Minden valószínűség szerint valamennyi, a céges világban mozgó olvasónk ismeri már a papír-alapú névjegykártyák és az azokon lévő információk különös természetét: jobb esetben csak összegyűrődnek, rosszabb esetben beköltöznek a mosógépbe, vagy egyszerűen köddé válnak. És akkor a mobiltelefonban tárolt telefonszámaink elvesztéséről még ne is beszéljünk.

Közismert evolúciós és antropológiai tény, hogy az emberi agy mindösszesen 150 emberi kapcsolatot képes kezelni olyan mélységben, amit a szó hagyományos értelmében kapcsolatban hívunk. A világgazdasági válság napjaiban, amikor a mérethatékonysággal és annak hiányával ország-méretű közösségek szembesülnek napi szinten, meglehetősen nagy luxus lenne, ha ez alapján elkezdenénk redukálni kapcsolataink számát. Már csak azért is, mert ezek menedzselésére már léteznek kiforrott, professzionális módszerek.

Minden egy helyen

Névjegykártyák szkennelése, NFC-s digitális azonosítók, vonalkódos, vagy QR-kód, megannyi módszer létezik már arra, hogy a papír-alapú névjegykártyákat kézhez véve a következő lépésben azokat digitalizáljuk és számítógépen tároljuk. Okosabb azonban, ha ezt is felhő-alapon, egy központi tárhelyen tesszük annak érdekében, hogy azokat egyrészt kedvünk szerint bármikor, bármilyen internetkapcsolaton keresztül elérjük, másrészt azért, hogy azok állandó szinkronban legyenek mobiltelefonunk telefonkönyvével.

Az Office 365 névjegyalbuma pont ezt kínálja nem csak azok számára, akik átélték már legalább egyszer névjegy-gyűjteményük, vagy mobiltelefonjuk, és ezáltal teljes kontakt listájuk elvesztését. Az Office 365 fiókunkba belépve lehetőségünk van egyenként, vagy meglévő névjegyeinkből, CSV-ből importálva felvinni kapcsolataink listáját, melyeket a következő lépésben mobiltelefonunkat beállítva tudjuk megteremteni az összhangot a zsebünk és a Microsoft írországi, vagy amsterdami redundáns és biztonságos szervere között.

Amennyiben ezek után mégis előfordulna, hogy számítógépünk, vagy szinkronizált telefonunk illetéktelen kezekbe kerülne, úgy a céges Office 365 biztonsági szabályainak megfelelően pár kattintással távolról beállítható, hogy az eltűnt eszközről azonnal eltűnjön minden adatunk, és azokhoz senki, semmilyen körülmények között ne férjen hozzá rajtunk kívül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik