Gazdaság

Ki lesz az ÁKK új vezére?

Az ÁKK eddigi vezérigazgatóját Töröcskei István válthatja.

Pleschinger Gyulát, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) eddigi vezérigazgatóját Töröcskei István válthatja az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói posztján – értesült piaci forrásokból a Privátbankár. Töröcskei közgazdász, feleségével a 2010-ben megvett SPE Bankból átalakult Széchenyi Kereskedelmi Bank tulajdonosa, és a 100 leggazdagabb magyar egyike. Amint megírtuk a napokban: információink szerint Pleschinger a posztjáról lemondott Kármán András helyére távozik a Nemzetgazdasági Minisztériumba.

Töröcskei a Magyar Nemzeti Bankban betöltött pozíciói után 1991 és 1992 között a Kultúrbank elnöke, majd 1992 és 1994 között a Magyar Hitel Bank vezérigazgatója volt. Az első Orbán-kormány idején 1998 és 2002 között az állami Magyar Exporthitel Biztosító elnöki tisztét töltötte be, emellett 1998 és 2006 között az Equilor Rt. vezérigazgatója és tulajdonosa volt.

Töröcskei jelenleg a CIG Pannónia egyik tulajdonosa, a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet működtető cégek egyik tulajdonosa, borászati vállalkozó, a PannErgy igazgatóságának és a Mol felügyelőbizottságának tagja, továbbá a Mavir igazgatósági elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik