Gazdaság

Draskovics nem emlékszik

Az egykori privatizációs kormánybizottsági tag, Draskovics Tibor közölte: a cukoripari privatizáció részleteire nem emlékszik.

A cukoripar privatizációja olyan időszakban történt, amikor nem volt piaca a magyar cukornak, hiányzott a belföldi tőke és pénzügyi problémákkal küzdöttek a cukorgyárak – mondta Draskovics Tibor és Raskó György az Országgyűlés cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottságának ülésén pénteken.

A cukorgyárak privatizációját, valamint Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása óta a közösségi cukorreformok során képviselt magyar álláspontot értékelő, és annak itthoni következményeit feltáró vizsgálóbizottság ülésén a volt privatizációs kormánybizottsági tag, Draskovics Tibor elmondta, hogy rövid ideig volt a kormánybizottság tagja és a cukoripari privatizáció részleteire nem emlékszik.

Raskó György, aki az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) igazgató tanácsának tagja volt, kifejtette, hogy éppen az általa ellenzett Agrana magyarországi tulajdonlásának milyen haszna volt: mintegy 100 milliárd forint befektetés, jelentős kapacitásbővítés és korszerűsítés – írta az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik