Gazdaság

Az átlagfizetést adná a képviselőknek a Jobbik

Az országgyűlési képviselők havi bruttó jövedelmének meg kellene egyeznie a mindenkori magyar átlagfizetéssel - véli a Jobbik. Ez a KSH adatai szerint jelenleg 210 052 forint.

Novák Előd, a párt alelnöke közleményében azt írta: “magától értetődik”, hogy mindenfajta pluszjuttatást, költségtérítést, pótlékot el kellene törölni, mert “csak így garantálható a közélet tisztasága”. Az ellenzéki politikus hozzátette, ha a Fidesz-KDNP “álláshalmozó mamelukjai” nemet mondanának hamarosan benyújtandó törvényjavaslatukra, akkor a Jobbik képviselői az aktuális magyar átlagbér feletti jövedelmük minden fillérjét minden hónapban visszautalják az államkincstárnak.

Ahhoz, hogy “a képviselői munka ne legyen vonzó a lusta megélhetésieknek”, a Jobbik szerint szükség van a honatyák fizetésének radikális csökkentésére – írta a Jobbik-alelnök, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy miközben százezreket fenyeget a kilakoltatás, milliókat az eladósodás, és még azok is napról napra rosszabbul élnek, akiknek még van munkájuk és keményen dolgoznak, aközben “a legtöbb esetben semmittevő politikusok dőzsöljenek”.

A képviselők javadalmazási rendszerének átalakításával kapcsolatos fideszes koncepciót Novák Előd úgy értékelte: a kormánypártiak “úgy tesznek, mintha változtatni akarnának a rendszeren, valójában azonban még kevesebb munkával még több jövedelemhez kívánják juttatni magukat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik