Gazdaság

Újra összegyûlnek a közgazdászok

Versenyképesség és adósságcsökkentés – erre a két témára fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság 49. Közgazdász-vándorgyûlése, amelynek a pécsi Kodály Központban tartanak 2011. szeptember 29. és október 1. között.

A magyar közgazdász-társadalom legnagyobb éves rendezvényére az ország minden pontjáról mintegy félezer közgazdászt, gazdasági szakembert várnak a szervezõk. A konferencia két plenáris és tíz szekcióülésén több mint 70 elõadást hallgathatnak majd meg a résztvevõk.

Az államadósság csökkentése és a nagy állami rendszerek küszöbön álló átalakítása, a foglalkoztatás bõvítése, a versenyképesség és a gazdasági növekedés elõsegítése, valamint a mindezeket megalapozni kívánó sarkalatos törvények megalkotása vitára érdemes szakmai kérdések sorát veti a közgazdászok számára.

Mindemellett természetesen idén sem hiányzik majd a nemzetközi kitekintés a közgazdász-vándorgyûlés témái közül. Az eurózóna egészének jövõje, a tagállamok növekvõ eladósodása, a közös gazdasági kormányzás bevezetése és a 2014–2020-as idõszak költségvetési sarokszámainak a meghatározása okozza napjainkban a legtöbb fejtörést az európai döntéshozóknak, és ugyancsak bõven ad témát az elemzésre a közgazdászoknak. A szervezõk bíznak benne, hogy – az idén 117 éves MKT hagyományaihoz híven – ezekhez a tartalmas szakmai vitákhoz, higgadt elemzõ beszélgetésekhez teremt fórumot a gazdaságpolitika és a gazdasági élet felsõvezetõinek részvételével az Európa Kulturális Fõvárosa program keretében épült Kodály Központban megrendezendõ 49. Közgazdász-vándorgyûlés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik