Gazdaság

Vidéken is izmosodik a Decathlon

Meglévő 12 áruháza mellé újabb egységek nyitását tervezi Magyarországon a sportáruházlánc, elsősorban a megyeszékhelyeken.

A Decathlon sportáruházlánc hat éve van jelen Magyarországon, öt éve piacvezető a sportszerpiacon. Pósfai Gábor ügyvezető igazgató elmondta: négy nagyvárosban – Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Nyíregyházán – viszont nincs még jelen az áruházlánc. A következő áruház az év végén Debrecenben nyílik meg, s a következő években szeretnének a többi megyeszékhelyre is eljutni. Logisztikai központjukat tavaly, Hatvanban nyitották meg, ez a környező országok áruházait is kiszolgálja. Az év végén egy ugyancsak több országot kiszolgáló informatikai központ is létesül Budaörsön.

Az ügyvezető igazgató elmondta: egy áruház 2-2,5 millió eurós befektetést igényel, a logisztikai központ pedig 4 milliárd forintba került.

Az áruházlánc magyarországi áruházaiban és a központi irodában jelenleg mintegy 600 munkatársat foglalkoztat, az átlagéletkor 27 év. Valamennyi áruháznak magyar vezetője van, akiket belülről választottak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik