Gazdaság

Kötelező biztonság

A felelősségbiztosítások legismertebb fajtája a KGFB, azaz a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás.

Nevéből is következik, hogy nem önkéntes, de legalább sok helyen meg lehet kötni. Mi az online utat ajánljuk, mert időtakarékos, kényelmes, és az online alkuszoknak köszönhetően a számunkra legjobb ajánlatot választhatjuk.

Gépjármű a közúti forgalomban csak akkor vehet részt, ha üzemben tartója érvényes gépjármű-felelősségbiztosítással (KGFB) rendelkezik, ez nyújt fedezetet ugyanis a biztosított által mások vagyonában okozott károkra és személyi sérülésekre. A KGFB-t sok helyen és sokféleképpen meg lehet kötni: autókereskedésben, egy biztosító ügyfélszolgálatánál vagy internetes portálján, és a biztosítók ajánlataira épülő ár-összehasonlító kalkulátor portálokon keresztül, amelyeket úgy nevezett alkuszcégek üzemeltetnek. Ezeken az oldalakon az összes biztosító ajánlatából választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Hazánkban jelenleg 15 biztosító kínál ilyen biztosítást, a társaságok számtalan kedvezménnyel csalogatják az ügyfeleket. A társaságok általában kedvezőbb árat ajánlanak azoknak, akik régóta nem okoztak kárt, vagy akik online kötik meg a szerződést, de van olyan társaság, amely a családosoknak ad jelentősebb engedményt – általában mindig az alapján, hogy az adott jellemzőkkel bíró ügyfél kisebb költséget jelent (vagy azért kell kevesebbet fizetni utána, mert olcsóbb az online adminisztráció, vagy, mert általában kevesebb kárt okoz.).

A KGFB meglétét külföldön a zöldkártyával tudjuk igazolni. A zöldkártyát az a biztosító állítja ki, amelynél a KGFB-szerződésünket megkötöttük.

A biztosítást az online portálokon a személyes adatok, és az autónk adatai alapján választhatjuk ki az ajánlatok közül. A megfelelő ajánlat elfogadása után kapunk egy visszaigazoló e-mailt, a szerződés megkötéséről.

További információk a témában: www.mindennapipenzugyeink.hu

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával

Ajánlott videó

Olvasói sztorik