Gazdaság

Nem változik az áram és a gáz ára

A távhőárak egészen addig a 2011. március 31-i szinten maradnak, amíg ősszel a fejlesztési miniszter meg nem alkotja első rendeletét a hatósági árról.

A villamos energia és a földgáz ára nem változik július elsejével – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A közlemény ismerteti: az ármegállapításról szóló rendeletek 2011. július 1-jén hatályba lépő módosításai következtében az egyetemes szolgáltatással ellátott felhasználók által fizetendő végfogyasztói árak – a Széll Kálmán Tervben rögzített kormányzati elvárással összhangban – nem változnak.

Az Országgyűlés által márciusban elfogadott energetikai tárgyú törvénymódosítások az energetikáért felelős miniszterhez utalták a távhő-ármegállapítói feladatokat is. A távhőárak egészen addig a 2011. március 31-i szinten maradnak, amíg idén ősszel a nemzeti fejlesztési miniszter meg nem alkotja első rendeletét a hatósági ár mértékéről.

“A magyarországi háztartások az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe kerültek az energiahordozók árszínvonalának az átlagos árváltozást meghaladó mértékű növekedése miatt. A kormány határozott szándéka, hogy a lakosság kiadásainak egyre nagyobb részét kitevő rezsiköltségek emelkedését a rendelkezésére álló eszközökkel megfékezze” – olvasható az NFM közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik