Gazdaság

Rekordösszeget fizettek ki a biztosítók

A tavaly nyári viharok és árvizek következtében több mint 260 ezer kárbejelentés érkezett.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) összesítése szerint a tavaly nyári viharok és árvizek következtében több mint 260 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, amelyek minden addigi rekordot megdöntve 25 milliárd forintot fizettek ki ügyfeleiknek – írta keddi számában a Népszabadság.

A történtek hatására újra megnőtt a kereslet a lakásbiztosítások iránt: a 2009-es csökkenés után tavaly 30 ezerrel bővült az állomány, amely lényegében visszaállt a válság előtti szintre. A biztosítók jelenleg csaknem 3,1 millió szerződést kezelnek, ami 72-73 százalékos lefedettséget jelent – írta a lap.

Hozzáteszik, hogy ha az időjáráson múlik, idén olyanok is köthetnek lakásbiztosítást, akik eddig nem tették. Június első két hetének viharos időjárása miatt több mint 20 ezer bejelentést kaptak a biztosítók, a károk becsült összege a MABISZ adatai szerint meghaladja az 1,7 milliárd forintot.

A lap szerint a szélsőséges időjárási események után jellemzően nő a lakásbiztosítási szerződéskötések száma, fokozott érdeklődés a már meglévő szerződések felülvizsgálatában, a fedezettség mértékének szükség szerinti korrekciójában még nem érhető tetten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik