Gazdaság

Hidegzuhany érheti a segítségre váró devizahiteleseket

Az állami segítség ugyanis az adósok elég széles körét nem illeti meg.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a kilakoltatásról és az árfolyam rögzítésének lehetőségéről szóló törvény hatálya meglehetősen szelektív. A lapnak nyilatkozó jogász arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvény a hitelezőt úgy határozza meg, mint “lakáshitel-szerződésből eredő követeléssel rendelkező” alanyt. A bajba jutott adósok egy része viszont szabad felhasználású jelzáloghitelt fordított lakásvásárlásra.

Viszont, akik nem kimondottan lakáshitelt, hanem szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel, július elsejét követően bukhatják ingatlanjukat.

Egy időben egyébként a bankok kifejezetten rábeszéltékaz ügyfeleket arra, hogy az egyszerűbb ügyintézés érdekében ingatlanuk vételéhez ilyet igényeljenek.

Az árfolyamrögzítésnél ugyancsak van kizáró tényező. Ezt a lehetőséget nem vehetik igénybe azok, akik 90 napnál régebben tartoznak, sem azok, akik 30 millió forintnál értékesebb ingatlanra vették fel a kölcsönt, és azok sem, akik saját bankjuktól korábban már kértek hitelkönnyítést – írja a Napi Gazdaság.

AJÁNLOTT LINK:

Devizahitelesek: kellemetlen meglepetések az állami segítséget váróknak


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik