Gazdaság

Pont 999 ezret költött a Fidesz a szarvasi időközin

A kampányköltségek között hirdetési és plakát, valamint nyomdai, szórólap-gyártási és terjesztési költségeket számoltak el.

Az egymillió forintos határt pont betartva, 999 ezer forintot költött a Fidesz-KDNP a tavaly őszi szarvasi időközi országgyűlési képviselőválasztásra – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A körzetben éppen annak a Domokos Lászlónak a helyére választottak képviselőt, akit néhány hónappal korábban választottak az ÁSZ elnökének.

Dankó Bélát a szeptemberi első, érvénytelen forduló után október harmadikán választották meg képviselőnek. A Fidesz az elszámolást először honlapján hozta nyilvánosságra november 11-én, majd a Magyar Közlöny mellékletében, a Határozati Értesítőben is közzétette november 19-én. A képviselőnkénti 1 millió forintos költséghatár betartását a Fidesz országos központjában vizsgálta az ÁSZ idén januárban.

Az ÁSZ szerint a jelölő szervezet a felhasználható egymillió forintos költséghatárt – a Fidesz-MPSZ számviteli nyilvántartása, gazdálkodási dokumentumai szerint, valamint képviselőjének nyilatkozatát figyelembe véve – betartotta. A kampányköltségek között hirdetési és plakát, valamint nyomdai, szórólap-gyártási és terjesztési költségeket számoltak el együttesen 999 ezer Ft összegben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik