Gazdaság

Hol a legjobb a nőknek?

Immár negyedik alkalommal írta ki Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a "Legjobb Női Munkahely" című pályázatát.

A Magyarországon működő vállalatok két kategóriában, május 31-ig pályázhatnak a 2010-es év legjobb női munkahelye címre. A díjat 20-250 munkavállalót foglalkoztató közepes, valamint a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok között osztják ki.

A pályázatok elbírálásánál fontos szempont többek között, hogy az adott munkahely mennyire teszi lehetővé a munka és a magánélet összeegyeztetését, mennyire tisztességesek a munkafeltételek, biztosított-e az előremenetel, és a készségek fejlesztése.

A pályázat kiírásával a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség szeretné felhívni a vállalatok figyelmét arra, hogy a nők munkahelyi integrációja a versenyképesség szempontjából stratégiai kérdésnek tekintendő, emellett fel kívánja térképezni a Magyarországon működő vállalatok körében a humán-erőforrás stratégián belül az esélyegyenlőség megvalósítására tett intézkedéseket.

A pályázatban a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség együttműködő partnere a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik