Gazdaság

Tízéves vidékfejlesztési programba kezd a kormány

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a vidéki gazdaság gerincét, a mezőgazdaságot szeretnék feléleszteni.

Megkezdődött a kormány 10 éves vidékfejlesztési stratégiájának társadalmi vitája. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a vita első állomásán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon csütörtökön tartott rendezvényen rámutatott: újra kell építeni a városok és a vidék kapcsolatát, a munkanélküliséget pedig a mezőgazdaság, valamint az ágazathoz kötődő tevékenységek mérsékelhetik.

Ángyán József, a szaktárca államtitkára tájékoztatása szerint Sárospatak után Kecskeméten, Püspökladányban, Budapesten, Szekszárdon és Mosonmagyaróváron vitatják meg az agrárágazat képviselőivel az ágazat gondjait.

Elmondta: “A vidék élni akar” címet viselő, 2020-ig tartó Nemzeti Vidékstratégia arra épül, hogy az infrastrukturális fejlesztések mellett a vidéki gazdaság gerincét, a mezőgazdaságot fel kell éleszteni.

Szintén rámutatott a város és a vidék kapcsolata újrafogalmazásának szükségességére, hiszen – mutatott rá – a vidék gondjai nem állnak meg a városok határainál. A vidék kitörési pontja a föld és a hozzá kapcsolódó tevékenységek – hangsúlyozta Ángyán József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik