Gazdaság

Békesi: még hisznek a Fidesznek

A piacok még hisznek a Fidesznek, mert még hinni akarnak – nyilatkozta a Népszavának Békesi László. A volt pénzügyminiszter szerint a befektetőkkel kiválóan kommunikál a kormány.

Igen. Azt lehet mondani, hogy ezt kifejezetten jól csinálják – válaszolta Békesi László volt pénzügyminiszter a Népszavának arra a kérdésére, hogy a Fidesz-kormány jó kommunikációs stratégiával dolgozza-e meg a piacokat.

A volt politikus a lapnak adott interjújában elmondta: a konvergenciaprogram azt igazolja, hogy a Fidesz jól tudja, mit kell ígérni Brüsszelnek és a befektetőknek: a költségvetési hiány és az államadósság csökkentését, ráadásul mindezt inkább a szociális szféra, a nyugdíj-, az oktatás, a közösségi közlekedés és az egészségügy kiadásainak csökkentéséből.

A kormány a takarékosságot megalapozó törvények elfogadását is az EU-elnökség utáni időszakra, június utánra tolja ki, a végrehajtást pedig csak 2012-ben kezdi meg. Tehát idén – a 250 milliárdos fűnyíró elven alapuló zároláson kívül – konkrétan nem történik semmi. A piacok azonban hisznek, mert hinni akarnak, hiszen óriási mennyiségű likvid forrás halmozódott fel a befektetőknél, amelyek keresik a legbiztonságosabb befektetési formákat – nyilatkozta a lapnak Békesi László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik