Gazdaság

Pornóvagyonból épül luxus az Andrássy úton

Egy pornóoldalt tulajdonló és egy állateledel cégéről és befektetéseiről ismert milliárdos finanszírozza az Andrássy út új luxusforradalmát.

Nem csinál pornót a Docler Holding, nem olyan, mint a Kovi, csupán a felületet adja – próbálja rögtön eloszlatni a félreértéseket Magyari Péter, a jövő szeptemberben nyíló világszínvonalúra tervezett Il Bacio di Stile luxusáruház leendő vezetője – olvasható az FN.hu-n. A lap szerint mindenesetre tény, hogy az Andrássy út 19. alatti mintegy 4000 négyzetméteres, több mint 5 milliárd forintból megvalósuló beruházás mögött a WebMindLicenses Kft. áll, ami a Docler Holding része.

A cégcsoport legfőbb bevételi forrása pedig a LiveJasmin nevű oldal, ahol némi pénz ellenében webkamera előtt teljesítik a lányok, fiúk és párok a látogatók kívánságait. Ez a világ egyik leglátogatottabb erotikus website-ja, és mivel a neten a közösségi és a keresőoldalak mellett egyébként is a felnőtt oldalak a legnépszerűbbek, a Livejasmin már évek óta a világ 50 leglátogatottabb internetes oldala között szerepel (az alexa.com szerint jelenleg a 48.). A cégcsoport tulajdonosa az egyik legvagyonosabb magyar, a becslések szerint mintegy 30 milliárd forintos vagyonnal rendelkező, a médianyilvánosságot kerülő Gattyán György Zoltán.

Nem csoda, hogy Magyari igyekszik elkerülni a pornós asszociációt, hiszen komoly szakembernek számít: először egy Váci utcai boltot vezetett, majd az Andrássy úti Ermenegildo Zegna vezetője volt, azé az üzleté, ahol a fél magyar felső vezetői szféra vásárolja az öltönyét. A leendő áruháznak egyébként csak beruházója a WebMindLicenses Kft., az üzemeltetést a szintén a csoport érdekeltségi körébe tartozó Il Bacio di Stile Kft. végzi majd, ebben Magyari Péter is társtulajdonos.

Az Andrássy út 19. számú épület az FN információi szerint korábban a spanyol Mango márkáé volt, akik 5 éve, szisztematikusan vásárolták ki az az egyes lakókat és tulajdonosokat az épületből. Végül mégsem nyitottak üzletet, ehelyett eladták az immár egy kézben lévő Andrássy 19.-et Gattyánéknak. „Ezzel 5 év munkáját spóroltuk meg, persze ez az árban is tükröződött” – fejti ki az áruház leendő vezetője, aki saját bevallása szerint már 6-7 éve tervezi egy ilyen áruház megvalósítását.

AJÁNLOTT LINK:

Milliárdosoké lesz az Andrássy út (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik