Gazdaság

Kínai vagy izraeli gigaberuházás jöhet Pécsre

Akár két és félezer új munkahelyet teremthetnek a baranyai megyeszékhelyen.

Mint azt a Polgármesteri Kabinet a Pécsistop szerkesztőségével tudatta: “Jelenleg a város tárgyalásokat folytat egy multinacionális céggel, amely Pécsett építené fel egyik gyáregységét. A tárgyalások során a cég 2500 munkahelyre tett ígéretet. Reményeink szerint idén elkezdődhet a beruházás, a termelés pedig jövő januártól.”

Tovább érdeklődtünk az önkormányzatnál a beruházás részleteiről, ahol az alábbi választ kaptuk: “Egyelőre nem szeretnénk ennél több információt nyilvánosságra hozni, de reményeink szerint hamarosan a pécsiek elé tárhatjuk a megkötött megállapodás részleteit is!”

Kérdés, hogy milyen cég lehet az, amelyik képes 2500 embernek munkát adni. A Pécsistop információi szerint jelenleg egy izraeli és egy kínai befektetővel folynak tárgyalások. Ezt támaszthatja alá, hogy nemrég Pécsett járt az izraeli nagykövet, pénteken pedig a kínai nagykövet tesz látogatást a városban. Utóbbi diplomata érkezésének érdekessége, hogy nem tartanak sajtótájékoztatót ittlétének apropóján, valamint interjút sem lehet majd készíteni a nagykövettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik