Gazdaság

Terjeszkedhet a Főgáz

A vállalat engedélyt kapott szolgáltatási területe kibővítéséhez.

A Fővárosi Gázművek (Főgáz) Zrt. megkapta a Magyar Energia Hivatal (MEH) engedélyét, hogy egyetemes gázszolgáltatói tevékenységét kiterjessze. A MEH januárban a céget jelölte ki 90 napra az Emfesz Kft. által korábban ellátott egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók átvételére a Tigáz szolgáltatási területén.

Ezen ügyfelek 90 napon túli, hosszú távú megtartásához és a további ügyfélszerzéshez kellett a társaság szolgáltatói engedélyének kiterjesztése. A Főgáz egyetemes szolgáltatási területe 2011. április 13-án reggel 6 órától kibővül, és szolgáltatásai már tíz megyében lesznek elérhetőek.

A Főgáznak közel 800 ezer fogyasztója van. A társaság szóvivője egy hónapja azt nyilatkozta, hogy 75 ezer északkelet- és közép-magyarországi fogyasztóval gyarapodhat a cég, amennyiben megkapja a szolgáltatási engedélyt a Tigáz Zrt. ellátási területén.

Hétfőn a Tigáz is jelezte, hogy engedélyt kapott a MEH-től egyetemes gázszolgáltatói tevékenység végzésére a fővárosban és Pest megye eddig el nem látott területein is. A Tigáz korábban ezeken a területeken vette át az Emfesz ügyfeleit.

A Magyar Energia Hivatal január 13-ától függesztette fel 90 napra a likviditási nehézségekbe került Emfesz szolgáltatói tevékenységét, és más a gázszolgáltatókat jelölt ki a szolgáltatás biztosítására, amelyek átvették ügyfeleit a felfüggesztés idejére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik