Gazdaság

Akadályok a magyar zöldség-gyümölcs előtt

Az ateceged.hu összeszedte azt az öt területet, ahol a magyar kistermelőknek a legtöbb akadályt kell leküzdenie a nagyobb érvényesülés érdekében.

Azzal kapcsolatban, hogy immár közbeszerzés nélkül lehet helyben megtermelt árut szállítani a közétkeztetésbe, Pető Áron szigetmonostori egyéni vállalkozó azt mondta: nem érti a nagy lelkesedést, mert az iskolák pont akkor vannak zárva, éppen akkor nem működik a konyhák többsége, abban az időszakban nem kell az áru, amikor a legtöbb termést adják le a földek és a fóliasátrak, vagyis nyáron…

Márpedig a gazdálkodók egy része szinte csak friss fogyasztásra termeszt. A Biokertben például 5 hektáron nőnek a zöldségek (ebből negyed hektár fóliasátor), szezonban 2-3 munkással művelik a területet, és szinte mindent frissen árulnak. Kivétel csak a fűszerpaprika, amit maguk őrölnek, és az étolaj, amit mással sajtoltatnak. OLVASSA EL A TELJES CIKKET.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik