Gazdaság

BKV: a szakszervezetek elégedettek a bérmegállapodással

A bruttó 250 ezer forint alatt keresők 5,5 százalékos bérfejlesztéssel számolhatnak.

A BKV két fő szakszervezeti szövetsége elfogadhatónak és vállalhatónak tartja azt a bérmegállapodást, amelyről az érdekképviseletek csütörtökön állapodtak meg a közlekedési társasággal.

A bérmegállapodás szerint a bruttó 250 ezer forint alatt keresők 5,5 százalékos bérfejlesztéssel számolhatnak, ezen összeg fölött – tízezer forintos lépcsőnként – 1-1 százalékkal csökken a növelés mértéke, a bruttó 300 ezer forintnál többet keresők pedig már egyáltalán nem kapnak emelést.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy az adott körülmények ismeretében ez a bérmegállapodás mindenki számára vállalható. Hozzátette: a munkavállalók jelentős részének növekedni fog a bére.

Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének alelnöke közölte, hogy számukra is elfogadható az egyezség, ez volt a maximális mérték, amelyet ebben a helyzetben a szakszervezetek elérhettek. Nem ez minden idők legjobb bérmegállapodása, de elfogadható – tette hozzá.

A bérfejlesztés márciustól érvényes, így az április elején átutalandó bérekben már jelentkezni fog az emelés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik